Menu

Що Таке Податкова Знижка На Навчання Та Як Її Отримати Освітній Омбудсмен України

sapakarya 4 years ago 0

Громадяни, які не є суб’єктами господарювання і які протягом минулого року отримували заробітну плату, з якої стягувався податок на доходи фізичних осіб, мають право на податкову знижку за наявності підстав, передбачених Податковим кодексом України. Як вже зазначалося вище, до податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, у яких обов’язково має бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання). Слід також зазначити, що з 1 січня 2017 року скасовано обмеження щодо суми коштів та навчального періоду, за який здійснюється оплата, а враховуватимуться лише фактично понесені платником податку витрати. Крім того, скасована вимога щодо відсутності заробітної плати в особи, за навчання якої платив член сім’ї першого ступеня споріднення.

Заява із зазначенням реквізитів рахунку для перерахування відшкодування. За наявності електронного ключа, Ви можете заповнити декларацію в електронному реєстрі онлайн. Витрати на гуртожиток не відшкодовуються – лист ДФС. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.

повернення коштів за навчання

Зазначимо, що ФОП не мають права на податкову знижку щодо доходів, одержаних від підприємницької діяльності, але право на податкову знижку має фізична особа—підприємець, що є найманою особою, виключно до доходів, одержаних у вигляді заробітної плати протягом звітного податкового року. Зокрема, – копією договору, що ідентифікує заклад освіти – надавача послуг і здобувача освіти – отримувача https://iplaw.kiev.ua/ послуг (його законного представника) та/або юридичну чи фізичну особу, яка здійснює оплату. Крім того, податкова знижка нараховується лише в межах розміру заробітної плати, одержаної протягом 2015 р. Тобто це можливість повернути частину сплаченого загальнодержавного податку на доходи за певні послуги, які були здійснені протягом звітного податкового року платником податку.

Які Документи Треба Подати Для Отримання Податкової Знижки

З 01 січня по 31 грудня фізична особа може подати пакет документів та отримати повернення частини сплачених коштів за попередній рік. Громадяни України, що офіційно працюють і отримують заробітну плату, які сплатили кошти на користь державних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти за себе або членів сім’ї 1-го ступеня споріднення мають право скористатися податковою знижкою. Оформити податкову знижку може сам студент (якщо він має офіційний заробіток з якого сплачує податки) або член його сім’ї першого ступеня спорідненості (мати, батько, дружина/чоловік). Зараз, коли майже всі послуги надаються онлайн, декларацію і усі документи можна подати також онлайн. Є електронний кабінет платника податків фізичної особи, де спокійно можна сформувати декларацію та завантажити файли в ПДФ-форматі або звернутись до кваліфікованих спеціалістів.

Чи Повернуться В Україну Діти, Які Навчаються За Кордоном?

Документи, що підтверджують ступінь споріднення (якщо за навчання сплачують батьки, то потрібно надати свідоцтво про народження дитини, якщо на податкову знижку претендує чоловік або дружина – свідоцтво про шлюб). На сьогодні в Україні навчання стає все більш складним та дорожчим. Кількість бюджетних місць зменшується, а суми контрактів зростають. Але в нашій державі є встановлена законом можливість повернути частину податку з суми, сплаченої за кожний навчальний рік, так звана «податкова знижка». Держава зобов’язується відшкодувати витрачені кошти на оплату навчання в дошкільних, позашкільних закладах, закладах загальної середньої освіти, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти. Ви можете повернути собі частину витрат за навчання у вигляді податкової знижки, згідно зі статтею 166, п.

Адже незалежно від того, хочете Ви цього чи ні, після укладення договору про навчання і по відрахуванню університет надає Вам освітні послуги (проводяться лекції, семінари), а тому маєте право на оплату їх вартості. До того ж, договором може бути передбачено право університету притримувати документи студента до виконання ним своїх зобов’язань по оплаті. У зв’язку з цим, забрати документи в разі відрахування за власним бажанням може бути проблематично. Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Для цього необхідно всю вашу заробітну плату за рік помножити на zero,18% (оскільки знижка від податку складає 18%) – так ви порахуєте, скільки податку заплатили із заробітної плати.

Територія охороняється, а паркомісця облаштовують із запасом. У таких житлових комплексах будують тенісні корти, басейни, супермаркети, приватні школи тощо. У Києві один квадратний метр такого житла коштує в середньому 98,8 тис. До речі, читайте про найважливіші реформи освіти за 30 років Незалежності.

Нюансам отримання податкової знижки, якою ще можна скористатися до 31 грудня включно, була присвячена «гаряча лінія», що відбулася у Великоолександрівській ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, договорами з навчальним закладом, довідкою про отримані у звітному році доходи) та документами, які підтверджують ступінь споріднення тощо. Це сума, на яку дозволяється зменшити розмір сплаченого особою податку на доходи фізосіб у зв’язку з оплатою нею послуг навчання. Для цього необхідно включно до 31 грудня наступного за звітним податкового року подати річну декларацію. Як зазначають у Бюро безоплатної правової допомоги, відшкодовуються витрати на оплату навчання у дошкільних, позашкільних закладах, закладах загальної середньої освіти, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти, навчання в аспірантурі.

Відшкодуванню підлягають лише послуги вітчизняних вищих навчальних закладів. Ми завжди відкриті для спроможних організацій та активних особистостей, які поділяють наші місію, бачення та цінності і готові долучитися до їх реалізації. Якщо відповідні витрати підтверджує електронний розрахунковий документ, то платник податків зазначає в податковій декларації лише реквізити електронного розрахункового документа. У декларації вказуються, зокрема, підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум.

Tombol Share
Written By